Pannen

Pannen voor de top kok bent of degene die altijd de afwas doet, met een goede pan met een anti-aanbaklaag bespaart u tijd in de keuken.

Pannen

Pannen voor de top kok bent of degene die altijd de afwas doet, met een goede pan met een anti-aanbaklaag bespaart u tijd in de keuken. Door de anti-aanbaklaag  glijdt het eten rond op het gladde oppervlak voor een optimaal bak gemak en maakt het schoonmaken uiterst gemakkelijk. Daardoor moeten een of twee doekjes de truc doen. De anti-aanbaklaag betekent ook dat u niet veel olie of boter hoeft te gebruiken bij het bereiden van eten, dus er zijn ook gezondheidsvoordelen.

Er zijn verschillende soorten anti-aanbaklagen nl:

Teflon(PTFE) anti-aanbaklaag

Het chemische PTFE (Teflon)wordt veel gebruikt om een anti-aanbaklaag te creëren. U heeft wellicht gehoord dat de stof PFOA. Tijdens het bakken komt de temperatuur van de pan tussen de 200 en 250 graden Celsius uit maar het kan zijn dat de pan heter wordt. Maar bij 350 graden Celcius kan PFOA vrijkomen en kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Gelukkig mogen deze pannen met de klassieke Teflon niet meer verkocht worden. Tevens vindt u ze ook niet in ons assortiment van Mi Casa Feliz.

Gietijzer

Gietijzeren pannen zijn vanwege de goede warmtegeleiding en de mogelijkheid om met hete temperaturen te werken. Daarom zijn gietijzeren pannen perfect voor het braden en stoven van voedsel. Het opwarmen van de pan duurt wat langer dan bij een RVS of aluminium pan. Maar eenmaal op temperatuur houden ze deze hitte veel langer vast. Hierdoor kan er uren gestoofd worden op een klein vuurtje.

Keramiek

Thermolon en andere keramische anti-aanbaklagen bevatten niet het schadelijke bestanddeel PFOA dat we in het klassieke teflon vinden. Thermolon is een keramische laag die dezelfde positieve eigenschappen heeft als teflon maar kan zelfs verhit worden tot 450 graden Celcius en gaat daarmee veel langer mee dan een pan met teflon. Mits op de juiste manier gebruikt (liever niet in de vaatwasser).
De meeste grote pannenmerken hebben pannen met een keramische anti-aanbaklaag in het assortiment. Een kwalitatief hoogstandje zijn bv de Renberg
Bio Ceramic Pannenset rood (9 dlg). of de Bergner Keramische koekenpannenset 3 delig

Een laatste tip: probeer te voorkomen dat metalen pannen met deze pannen worden gebruikt, omdat krassen aan de coating de effectiviteit van de anti-aanbak eigenschappen verminderen.

Leave Comments

"" was added to wishlist